ГоловнаСуспільствоЖиття

Синоптики прогнозують різке похолодання і заморозки

Уже до середини наступного тижня.

Синоптики прогнозують різке похолодання і заморозки
Фото: sibnovosti.ru

Синоптики обіцяють доволі теплу погоду на найближчі дні, а перші ранкові заморозки, за їхніми прогнозами, почнуться вже з понеділка, 8 жовтня, хоча денна температура триматиметься в межах 14-19 градусів тепла, а на півдні сягне навіть 23 градусів.

Проте вже з 10-11 жовтня по всій території України очікуються короткочасні дощі, нічна температура знизиться до 2-8 градусів, на заході та півночі - мінус 3, повідомляє ТСН.

"Заморозки для першої половини жовтня - явище звикле, а в другій половині, коли повністю зібрано врожай, ми вже переходимо до температурного фону, який уночі буде з мінусовим значеннями. Це вже не заморозки, а справжній мороз. Тож якщо брати за кліматичними даними, то в нас абсолютні мінімуми в жовтні можуть уже бути 5-16 градусів морозу", - розповіла заступник начальника відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Синоптик радить жителям Криму, східних, південних регіонів, а також Волинської, Львівської, Закарпатської та Дніпропетровської областей запасатися парасольками, адже опадів у жовтні тут очікують більше від норми.

Голеня також зазначила, що протягом останніх 10-20 років існує тенденція до того, що температурний фон у середньому за місяць вищий від норми. "Але не виключені дні, коли температура буде нижчою за 0. У середньому зараз температурний фон протягом зимових місяців і навіть улітку вищий від норми", - сказала синоптик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram