ГоловнаСуспільствоЖиття

Майже вся міліція Київського вокзалу грабує пасажирів

Зазвичай відбирають у людей або основну частину готівки, або половину.

Майже вся міліція Київського вокзалу грабує пасажирів

На столичному вокзалі все частіше почали виникати ситуації, коли кишені пасажирів "чистять" не стандартні злодії, а злодії в погонах. При цьому до схеми залучено майже 80% тамтешніх правоохоронців.

Як розповів журналістам програми "Гроші" колишній працівник міліції, який не зміг переступити через свої принципи та грабувати людей, за жертву охоронці зазвичай вибирають підпилих пасажирів. Їх спускають або на платформу (в нічний час, коли мало людей), або на мінус перший поверх.

Там під виглядом обшуку відбирають особисті речі, однак не всі. Гроші забирають або половину, або основну суму. Частину коштів "на дорогу" залишають. Забирають не тільки готівку, але й мобільні телефони і наручні годинники.

"Грабунком, грубо кажучи, займається сержантський склад, прапорщики, які по 5-10 років працюють на вокзалі. Досягли в цьому певної майстерності. Також офіцери не гребують цим займатися", - розповіло джерело програми.

За його словами, в такій схемі є й так званий "общак". Із нього половина краденого йде керівництву, а решту ділять між рядовими міліціонерами. Охоронець зазвичай у цій схемі підшукує клієнтів.

Оскільки довести таке пограбування звичайному громадянинові доволі складно, журналісти програми "Гроші" вирішили провести експеримент і зафіксувати на відео, як охоронці разом із правоохоронцями "полюють" на майно громадян.

Так, журналіст, маючи при собі два телефони (новий дорожчий і старіший дешевший) і 450 гривень готівкою, під виглядом пасажира, за столиком у холі вокзалу випив "для запаху" трохи коньяку та пива, і прикинувся захмелілим.

Невдовзі біля столика з'явився міліціонер разом із вокзальним охоронцем і запропонували пройтися і спуститися до колії. Після обшуку в журналіста зникло 200 гривень.

Коли журналісти розкрили карти та звинуватили правоохоронців у пограбуванні, ті відразу все заперечили. Однак заяву із зазначенням прізвищ у міліцію все ж подано. Залишилося чекати на відповідь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram