ГоловнаСуспільствоПодії

Намісник Києво-Печерської лаври напав на журналістку

Журналістка намагалася взяти коментар.

Намісник Києво-Печерської лаври напав на журналістку
Фото: lifeisphoto.ru

Сьогодні, 24 вересня, на території Києво-Печерської лаври біля корпусу 41/42 її намісник владика Павло (Петро Лебідь) забрав телефон у журналістки видання "Корреспондент" Ксенії Карпенко.

"Я прийшла до владики Павла по коментар. Я готую матеріал про життя церкви. Запитала, чому панотці їздять у таких шикарних авто. Просто хотіла дізнатися його думку. Він почав говорити і казати, мовляв, "можете це записувати, я нічого не боюся". А потім раптом почав викручувати мені руки і забрав мій телефон, на який записувала коментар", - розповіла Карпенко, пише Корреспондент.net.

Журналістка намагалася взяти коментар у настоятеля Києво-Печерської лаври владики Павла для статті про матеріальне життя церкви.

Зазначимо, що це не перший скандал за участю владики. Нещодавно повідомляли, що ще митрополитом Вишгородським і Чорнобильським УПЦ МП він побудував собі розкішний особняк за 20 кілометрів від Києва.

Також повідомляли, що владика Павло 2011 року відзначив своє 50-річчя в трьох банкетних залах одного з кращих готелів Києва "Русь" і отримав у подарунок крутий "Мерседес" вартістю понад 100 тисяч доларів.

Нагадаємо, минулого року спалахнув конфлікт між журналістами "1+1" і намісником Лаври, коли вони поцікавилися цінами на обслуговування чотириколісного подарунка. "Ти хочеш, щоб я побив камеру, ні? Мені подарували, я їжджу, а тобі через жовчність характеру ніхто не подарує. Усе! Це - засіб пересування! А священик повинен іти пішки, по-вашому? Ти заробиш ще, бо потім діти будуть за твою брехню відповідати", - сипав тоді погрозами архієпископ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram