ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Кабмін заснував гранти для дослідницьких колективів

Виплати надаватимуть для виконання проектів.

Кабмін заснував гранти для дослідницьких колективів
Фото: segodnya.ua

Кабінет Міністрів заснував гранти колективам молодих науковцям.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації.

29 серпня Кабмін затвердив постанову "Про заснування грантів Кабінету Міністрів України колективам молодих учених для виконання прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки", яка набуде чинності з 1 січня 2013 року.

Специфіка вказаних грантів полягає в тому, що їх надаватимуть не за вже наявні досягнення, а для виконання перспективних високотехнологічних проектів, які відбиратимуть на конкурсній основі.

Щорічне проведення конкурсу проектів прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки колективів молодих вчених буде забезпечувати Держнауки.

Необхідними умовами для участі в конкурсі є наявність у складі колективу молодих науковців не менш ніж трьох кандидатів наук в галузі науки, відповідної тематиці проекту, наявність наукових досягнень у членів колективу за тематикою проекту за останні 5 років, гарантійний лист від базової організації з надання колективу можливості використання необхідного спеціального обладнання і устаткування зазначеної організації для реалізації проекту.

Відібрані проекти реалізовуватимуть на матеріально-технічній базі існуючих наукових установ та університетів, а кошти матимуть цільовий характер.

Крім того, грант може отримати колектив молодих учених, яким на момент оголошення конкурсу не виповнилося 35 років.

Чисельність колективу молодих учених - претендентів на отримання гранту не може перевищувати 10 осіб.

Також, згідно з постановою Кабміну, гранти надаватимуть у розмірі до 1 млн гривень.

Нагадаємо, в березні Президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів, Міністерству освіти і науки, молоді та спорту, Міністерству фінансів і Державному агентству з питань науки, інновацій та інформатизації впровадити гранти для молодих учених із 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram