ГоловнаСуспільствоЖиття

Олімпійській чемпіонці намагалися підсунути "проблемну" квартиру

Яна Шемякіна відмовилася від подарованого львівською владою житла.

Олімпійській чемпіонці намагалися підсунути "проблемну" квартиру
Фото: EPA/UPG

Львівські чиновники намагалися "спихнути" олімпійській чемпіонці квартиру на околиці міста, без ремонту, в проблемному будинку і з залізницею під вікном.

Олімпійська чемпіонка з фехтування Яна Шемякіна відмовилася від подарованої львівськими міськими чиновниками квартири, повідомила програма "Гроші".

Львівська влада, як і обіцяла, подарувала Шемякіній квартиру за перемогу на Олімпіаді. Однак, побачивши подарунок, дівчина ледь не розплакалася. Маленький метраж, околиця міста, відсутність найпростішого ремонту, занедбаний стан самого будинку, залізниця за вікном.

Більш того, чемпіонці намагалися дати квартиру, яку місто вже три роки не може продати. Але Шемякіна, незважаючи на те, що досі ділить одне ліжко з сестрою та племінницею, відмовилася від такого подарунка. Чиновники ж пообіцяли підібрати олімпійській чемпіонці інший варіант. "У Львові не так багато олімпійських чемпіонів, щоб не цінувати їх, тому варіанти будуть пропонуватися. Це був перший варіант", - зазначив представник влади.

Інший протокольний подарунок - автомобіль - Шемякіній довелося прийняти. Тепер олімпійська чемпіонка буде їздити по Львову на перлині китайського автопрому Geely за 13 тисяч доларів.

Як повідомляли раніше, за олімпійське "золото" українці отримають $125 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram