ГоловнаСуспільствоОсвіта

Кабмін призначив урядові стипендії студентам і аспірантам

Виплати будуть здійснювати в межах стипендіального фонду вищих навчальних закладів.

Кабмін призначив урядові стипендії студентам і аспірантам
Фото: podrobnosti.ua

З метою заохочення найбільш обдарованих студентів та аспірантів і створення більш сприятливих умов для здобуття молоддю вищої освіти урядом призначена академічна стипендія Кабінету Міністрів України студентам вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації на II семестр 2011/2012 навчального року та аспірантам на 2012/2013 навчальний рік.

Відповідна постанова ухвалена на засіданні уряду, повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Пропозиції щодо кандидатів на призначення стипендії попередньо розглядалися вченими радами вищих навчальних закладів. Стипендія призначатиметься студентам-відмінникам третього та наступного курсів і аспірантам, які найбільше відзначилися в навчальній та науковій роботі та які беруть активну участь у громадському житті навчального закладу.

Виплата стипендії здійснюватиметься в межах стипендіального фонду вищих навчальних закладів. Для студентів вона становить 850 грн, для аспірантів - 2379,35 грн на місяць.

Розпорядження Кабінету Міністрів "Про призначення стипендії Кабінету Міністрів України студентам вищих навчальних закладів та аспірантам" сприятиме реалізації державної політики щодо підтримки обдарованої молоді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram