ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Табачника хочуть повністю перевести вступну кампанію в електронний формат

У Міносвіти повідомляють, що сьогодні до системи "Електронний вступ" під'єднано 1 078 вузів.

У Табачника хочуть повністю перевести вступну кампанію в електронний формат
Фото: 4everfoto.blogspot.com

Міністерство освіти і науки в майбутньому планує повністю перевести вступну кампанію в електронний формат.

Про це на "круглому столі" повідомив заступник директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти Микола Фоменко.

На сьогодні до системи "Електронний вступ" під'єднано 1 078 вищих навчальних закладів усіх форм власності та рівнів акредитації. Торік у ній працювали 345 університетів.

"Ті абітурієнти, які в майбутньому не подаватимуть заяв через систему "Електронний вступ", не зможуть отримати студентський квиток, тому що їх не буде в базі. З видачею студентських квитків буде врегульовано необхідний облік. Адже йдеться про фінансові витрати держави. Тож якщо людини не буде в електронній базі освіти і вона не отримає студентського квитка, то не зможе отримати документ про вищу освіту. Так буде усунуто людський фактор, махінації. Якщо ти подавав документи, вчився, склав державні іспити - отримай диплом про вищу освіту", - зазначив Фоменко.

Наступним кроком, за словами чиновника, буде повне під'єднання шкіл до електронної системи. Зараз налагоджено контакти з 18 тисячами шкіл.

"Через кілька років вступна кампанія стане технологічним процесом, коли приймальна комісія буде заходити на сайти шкіл і шукати абітурієнтів, які їм підходять за балами, за науковими вподобаннями, особистими вподобаннями. Потенційний майбутній абітурієнт отримуватиме на електронну пошту повідомлення про те, що його запрошують на навчання. Ми до цього йдемо", - зазначив Фоменко.

Він повідомив, що за останній рік кількість інтернет-користувачів зросла на 10%. Зросла активність сільського населення.

"Система має великі переваги. Скільки грошей залишилося в бюджеті сім'ї кожного абітурієнта, який раніше витрачався на неодноразові поїздки у ВНЗ. А згадайте минулі роки, ті жахливі черги в університети, в яких доходило навіть до бійок", - нагадав заступник міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram