ГоловнаСуспільствоЖиття

Фальшиве посвідчення прокуратури можна придбати за $100

СБУ затримала шахраїв.

Фальшиве посвідчення прокуратури можна придбати за $100
Фото: job-sbu.org

Служба безпеки України викрила та припинила протиправну діяльність міжрегіональної злочинної групи, члени якої організували виготовлення та незаконний збут на території Київського регіону підроблених посвідчень правоохоронних і владних органів України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Співробітники СБУ затримали в центрі столиці "на гарячому" організатора протиправного бізнесу і його спільника під час спроби продати фальшиве посвідчення за 1500 доларів США.

В результаті обшуків в офісі комерційної структури було вилучено 5 підроблених службових посвідчень, печатки та електронні носії із зразками печаток і додатків до посвідчень державних установ міського та державного рівнів.

Встановлено, що бланки для посвідчень і друку члени угруповання виготовляли в приміщенні приватної поліграфічної фірми в м.Луцьку.

Згідно з висновками фахівців Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судової експертизи СБ України, вилучені посвідчення не відповідають встановленому зразку бланків, відбитки печаток у посвідченнях нанесені за допомогою друкованої форми високого тиску (кліше).

За матеріалами СБУ органами міліції проти двох затриманих осіб порушено кримінальну справу за ч.3 ст.358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Затриманим обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Триває слідство.

Також варто зазначити, що зараз оголошень про продаж фальшивок в інтернеті менше, ніж рік тому, але вони є. "Продам посвідчення прокуратури України. Бумвініловая основа посвідчення, нутрощі зі справжніми печатками. Будь-яке звання. $50 - за порожню корочку, $100 - заповнену", - пишуть в одному оголошенні.

Спецталон СБУ з проводками по всіх документах і базах СБУ та ДАІ обіцяють зробити майже за $2,5 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram