ГоловнаСуспільствоЖиття

Львівських контролерів захищають бійці спецпідрозділу "Тайфун"

Служба контролю "Львівелектротрансу" налічує 38 осіб.

Львівських контролерів захищають бійці спецпідрозділу "Тайфун"
Фото: ab-tayfun.com

Із 1 липня контролерів у львівських трамваях і тролейбусах супроводжують охоронці агентства безпеки "Тайфун", щоб вони мали можливість безпечно виконувати свою роботу.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

"Легше стало працювати працівникам служби контролю. Основне завдання "Тайфуну" - стежити за порядком. Кожен пасажир по-різному ставиться до контролю. Присутність працівника у формі дисциплінує пасажирів, особливо ввечері. Людині намагаються пояснити, що без квитка їхати не можна", - зазначив начальник служби контролю львівського комунального підприємства "Львівелектротранс" Андрій Король.

За його словами, з нововведенням кількість пасажирів-порушників у міському електротранспорті зменшилася.

Своєю чергою, помічник директора львівського відділення агентства безпеки "Тайфун" Олег Кугенев сказав, що співробітники агентства безпеки стежать, щоб контролери в міському електротранспорті "могли безпечно виконувати свою роботу".

"Нас залучив "Львівелектротранс", щоб ми їм допомогли. Бувають випадки, коли люди, які не платять за проїзд, погрожують контролерам фізичною розправою, нецензурно висловлюються. Коли є працівник "Тайфуну", а це людина у формі, тоді так не ставляться до контролерів і платять штраф. Ми не застосовуємо фізичної сили. З нашими людьми щодня проводять інструктаж, щоб вони спілкувалися з пасажиром. Пояснювали, коли він не правий і повинен оплатити проїзд", - сказав О. Кугенев.

Він зазначив, що охоронці працюють щодня у дві зміни. Протягом дня залучають близько 16-18 працівників агентства.

Довідка. ЛКП "Львівелектротранс" почав співпрацю з охоронцями агентства безпеки "Тайфун" з 1 липня 2012 року. Служба контролю "Львівелектротрансу" нараховує 38 контролерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram