ГоловнаСуспільствоЖиття

Ведучих, які образили українок, звільнили з польського радіо

Radio Eska загрожує втрата права на радіомовлення.

Ведучих, які образили українок, звільнили з польського радіо
Куба Воевудский и Михал Фигурский
Фото: obozrevatel.com

Польська радіостанція Radio Eska вирішила розірвати контракт на роботу зі скандальними ведучими програми Poranny WF, висловлювання яких про громадянок України спровокували міжнародний скандал.

Про це пише Gazeta Wyborcza в п'ятницю з посиланням на власні джерела.

"Рішення про звільнення Міхала Фігурського зі штату та розірвання контракту з Кубою Воєвудський вже ухвалено (...) Це ефект дипломатичного скандалу, який викликала їхня програма, де вони образили українок", - пише газета.

Власник компанії ZPR, якій належить Eska Rock, Збігнєв Бенбенек, відмовився коментувати виданню звільнення скандальних ведучих, але не виключив, що їхня програма в іншому форматі і в записі, а не прямому ефірі, могла б з'явитися в ефірі восени цього року.

Він зазначив, що рішення про закриття програми, яке правління ухвалило минулого понеділка, найімовірніше, врятувало радіостанцію від втрати концесії на радіомовлення.

За його словами, польська Національна Рада з радіомовлення і телебачення (KRRiT) розгляне справу образливих висловлювань про українок в ефірі Radio Eska наступного тижня.

Нагадаємо, скандал через образливі слова ведучих Poranny WF про українських домогосподарок спалахнув наприкінці минулого тижня після того, як низка організацій і приватних осіб у Польщі подали заяву в прокуратуру за їх висловлювання, а МЗС України виступило з вимогою публічних вибачень.

У програмі, в якій 12 червня ведучі коментували перемогу на Євро-2012 збірної України над Швецією, серед іншого пролунало: "Якби моя була трохи гарнішою, то я б її ще й зґвалтував" і "я не знаю, як моя виглядає, оскільки вона весь час на колінах".

МЗС Польщі назвав "ідіотським і хамським" висловлювання журналістів, які вибачилися за свої слова, заявивши, що насправді хотіли висміяти "стереотипи деяких поляків", а не образити українців.

22 червня прокуратура у Варшаві розпочала розслідування за підозрою в ксенофобських висловлюваннях, які караються польським законодавством тюремним терміном до 3-х років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram