ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителів Тернополя закликають пересідати на велосипеди

30 велолюбителів знялися в промо-ролику.

Жителів Тернополя закликають пересідати на велосипеди

У Тернополі зняли промо-ролик, щоб заохотити мешканців міста пересідати на велосипеди.

Як повідомили в прес-службі міської ради, у зйомках взяли участь понад 30 велолюбителів, наймолодшому з яких всього 4 роки.

Зйомки проходили на центральній вулиці - Руській. За задумом сценаристів, першою їхала героїня, до якої з різних вулиць приєднувалися велосипедисти. Кількість велосипедистів щоразу збільшувалася. Кінець кінцем вони доїхали до берега Тернопільського ставу і прокричали: "Тернопіль - веломісто!".

Цей ролик транслюватиметься на місцевих телеканалах, плазмотронах, в інтернеті, на різних рекламаційних заходах.

Організували зйомки Асоціація велосипедистів Тернополя та міська рада. Організатори розраховують, що після перегляду ролика велика кількість тернопільчан пересяде на велосипеди, що, в свою чергу, "поліпшить екологічний стан міста і самопочуття нових велолюбителів".

За даними прес-служби, зараз велоінфраструктура Тернополя активно розвивається - розроблено Концепцію розвитку велоінфраструктури міста, яка передбачає створення велодоріжок на головних вулицях, спільний зі Львовом і Любліном проект представлено в Європейську комісію з метою залучення додаткового фінансування для втілення в життя концепції.

Нагадаємо, в рамках Дня Києва відбувся традиційний "велодень" за участю велосипедистів з усіх областей України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram