ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпропетровській області горить звалище

Пожежу не можуть загасити майже добу.

У мікрорайоні Кулебівка Новомосковська Дніпропетровської області майже добу горить міське звалище.

Пожежа спалахнула у неділю о 15.00. Локалізувати пожежу вдалося тільки о четвертій ранку, проте повністю загасити вогонь пожежним не вдається досі.

Вони не відкидають, що це займе ще декілька днів. Поки не відомо, що стало причиною пожежі - через спеку могло щось вибухнути в смітті, міг спалахнути газ, який утворюється під час гниття.

Зараз пожежу МНСникам доводиться гасити землею. Вогонь охопив 4 га звалища на глибині 5 метрів. Усі спроби загасити полум'я водою виявилися марними. Тому тепер червоного змія приборкують за допомогою землі. Близько двох десятків вантажівок безперервно возять землю до звалища.

Точну причину пожежі встановити поки не вдалося. Тим часом густий смердючий дим поширився на відстань 2-3 км і він уже добрався до будинків мікрорайону Кулебівка, де розміщене звалище.

Зазначимо, хоча ця територія є офіційним звалищем Новомосковська, туди звозять багато сміття неофіційно - і з самого міста, і з Дніпропетровська, і з найближчих сіл. Тому на звалище могло потрапити щось вибухонебезпечне.

Нагадаємо, вчора в Києві горів 25-поверховий дім.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram