ГоловнаСуспільствоПодії

Митники затримали українку з раритетним псалтирем

Книгу виявили в особистих речах.

Митники затримали українку з раритетним псалтирем
Фото: Макс Левин

Псалтир на 440 аркушах, з ознаками професійної реставрації, виготовлений в Росії наприкінці XIX століття, виявили співробітники митного посту "Бориспіль-аеропорт" в українки, яка відлітала до Великобританії. Про це повідомили в прес-службі Держмитниці.

Громадянка обрала канал, позначений символами зеленого кольору - "зелений коридор", тим самим своїми діями, відповідно до ч. 5 ст. 366 нового Митного кодексу України, заявила про те, що її предмети, які переміщуються через митний коридор Україніи, не підлягають письмовому декларуванню, не підпадають під встановлені законодавством заборони і обмеження з вивезення за межі митної території України та показала про факти, що мають юридичне значення.

На момент проходження митного контролю дозвільних документів на право переміщення через митний кордон України Книги-Псалтиря громадянка Україна не мала і митної декларації не заповнювала.

Псалтир було виявлено під час проведення митного контролю багажу на лінії спільного контролю служби авіаційної безпеки та митниці. Книга знаходилася у дорожній валізі пасажирки поверх особистих речей (без ознак приховування).

Фото: http://www.unn.com.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram