ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Україна та Словаччина співпрацюватимуть у сфері охорони здоров'я

Сторони зацікавлені у розвитку партнерства.

Україна та Словаччина співпрацюватимуть у сфері охорони здоров'я
Фото: ukrgazeta.com

Міністр охорони здоров'я України Раіса Богатирьова виступає за активізацію співпраці між Україною та Словацькою Республікою у сфері охорони здоров'я.

Про це вона заявила під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Словаччини в Україні Паволом Гамжіком, повідомили в прес-службі МОЗ України.

Під час зустрічі обговорювалися питання, пов'язані зі співробітництвом України і Словаччини у сфері охорони здоров'я, а також у гуманітарній сфері. Оцінюючи рівень українсько-словацьких відносин у цілому, співрозмовники звернули увагу на його істотне підвищення, доказом чого стало збільшення минулого року товарообігу між країнами на 40%.

"У нас велика зацікавленість розвивати з Україною партнерство на всіх рівнях в усіх напрямках, і зокрема - в сфері охорони здоров'я", - зазначив посол.

Сторони висловилися за прискорення підготовки Угоди про співробітництво між Україною та Словацькою Республікою, підписання якої відбудеться під час зустрічі міністрів охорони здоров'я двох країн. За словами Богатирьової, цей документ повинен визначити основні напрямки, за якими ми могли б взаємодіяти, наповнюючи кожну його статтю конкретними програмами, проектами тощо.

На зустрічі відзначалася зацікавленість Україною досвідом Словаччини щодо реформування сфери охорони здоров'я та впровадження страхової медицини. Гамжік висловив готовність словацьких фахівців і експертів надати рекомендаційно-консультативну допомогу українським фахівцям і співробітникам Міністерства охорони здоров'я. У цьому контексті було обговорено можливість обміну візитами експертних груп для проведення відповідної роботи.

Посол поінформував віце-прем'єр-міністра України про відкриття в Харкові, Луцьку та Одесі спільних українсько-словацьких діагностичних центрів, обладнаних сучасною діагностичною апаратурою, і повідомив про плани щодо відкриття таких закладів ще в декількох містах України. Співрозмовники відзначили, що Україна та Словацька Республіка мають потенціал для подальшого зміцнення і розвитку двосторонніх відносин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram