ГоловнаСуспільствоЖиття

Дніпропетровські комуністи розповіли, як відзначать День Перемоги

Заплановано низку святкових заходів.

Дніпропетровські комуністи розповіли, як відзначать День Перемоги

Народний депутат України, перший секретар Дніпропетровського обкому КПУ Сергій Храпов повідомив, що в День Перемоги дніпропетровські комуністи проведуть акцію "Знамено Перемоги і Георгіївська стрічка".

Про це він заявив на прес-конференції в ІА "Міст-Дніпро".

"Ми вважаємо, що символами Перемоги є Георгіївська стрічка і знамено Перемоги, яке було вивішено над Рейхстагом на честь перемоги над німецько-фашистськими загарбниками.

2011 року ухвалено закон, згідно з яким передбачено офіційно підіймати в День Перемоги копії прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд із Державним прапором України. Але оскільки багато хто виявився проти, прапора Перемоги підіймають у тих містах, де є відповідне рішення сесій місцевих рад.

Щодо Дніпропетровська такого рішення немає, зате є рішення стосовно Орджонікідзе та Першотравенська. Ми, своєю чергою, вирішили в День Перемоги провести акцію "Знамено Перемоги і Георгіївська стрічка", в рамках якої під час парадів 9 травня в Дніпропетровську, Дніпродзержинську та Новомосковську будемо роздавати листівки із символами Перемоги", - сказав він.

Сергій Храпов також зазначив, що члени Комуністичної партії України привітають із Днем Перемоги кожного ветерана Дніпропетровщини та вручать усім подарунки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram