ГоловнаСуспільствоЖиття

Медики просять дати раду з нардепом Коновалюком

Депутат поширює недостовірну інформацію.

Медики просять дати раду з нардепом Коновалюком
Фото: Макс Левин

Медична громадськість Миколаєва обурена безпідставною заявою народного депутата України (фракція Партії регіонів) Валерія Коновалюка під час прес-конференції щодо закупівлі за суттєво завищеними цінами апарата для штучної вентиляції легень, який не відповідає чинним вимогам і фактично призвів до загибелі Оксани Макар.

Про це повідомили в прес-службі управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації.

"Оксана Макар під час лікування перебувала на штучній вентиляції легенів апаратом Carina System вартістю 21 167 євро, який отримано завдяки централізованим постачанням МОЗ України. Обласна прокуратура провела перевірку висловлених народним депутатом припущень, за результатами якої встановлено, що якихось нарікань на роботу зазначених апаратів не надходило. Апарати штучної вентиляції легенів (незалежно від конструкції) влаштовані так, що розриви легень унаслідок їхнього неправильного використання неможливі", - йдеться в повідомленні.

Також у прес-службі зазначили, що медики Миколаєва зібрали понад півтори тисячі підписів на підтримку своїх колег і на знак незгоди із заявою Валерія Коновалюка. Надіслано листи до Верховної Ради України (голові Верховної Ради України В.М. Литвину та голові депутатської фракції Партії регіонів О.С. Єфремову) із проханням оцінити дії народного депутата України Валерія Коновалюка, зокрема поширення недостовірної інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram