ГоловнаПолітика

Забирайтеся з України, містере Путін, - Порошенко розраховує на підтримку США на саміті G-20

Одним із можливих варіантів підтримки може бути заходження суден НАТО в Чорне море.

Забирайтеся з України, містере Путін, - Порошенко розраховує на підтримку США на саміті G-20
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вкотре закликав Росію піти з України і висловив сподівання, що на саміті "Великої двадцятки" в Аргентині президент США Дональд Трамп звернеться з цим закликом до президента РФ Володимира Путіна.

Про це Порошенко заявив в інтерв'ю американському телеканалу NBC, повідомляють на сайті президента.

"Є дві версії. Перша - це «нормандський формат», Мінські угоди, деескалація ситуації в Азові, деокупація Криму та багато іншого. Але можна зробити це коротше і в декількох словах: «Забирайтеся з України, містере Путін»", - сказав Порошенко, відповідаючи на запитання, чи очікує він, щоб Трамп доніс російському президентові позицію щодо України.

Порошенко нагадав про свої попередні зустрічі з Трампом і підкреслив, що отримав тверду позицію про його підтримку суверенітету, територіальної цілісності України і нашої боротьби за свободу і демократію.

"І в цій ситуації я розраховую на США", - сказав він.

Порошенко зазначив, що одним із можливих варіантів підтримки України може бути візит декількох суден НАТО в Чорне море. За його словами, може обговорюватися питання, які країни можуть надати такі судна, але це повинні бути саме країни НАТО, "щоб більше не дозволяти Росії діяти агресивно".

Нагадаємо, раніше Трамп пригрозив скасувати зустріч із Путіним в Аргентині через агресію РФ у Керченській протоці. Президент США розповів, що прийме рішення після звіту свого радника з нацбезпеки.

Саміт "великої двадцятки" пройде в Аргентині з 30 листопада по 1 грудня. Раніше зустріч президентів США і Росії планували провести в Парижі 11 листопада під час урочистостей з нагоди 100-річчя закінчення Першої світової війни. Радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон також говорив, що Трамп запросив Путіна відвідати Вашингтон на початку 2019 року.

Попередній американсько-російський саміт відбувся 16 липня в Гельсінкі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram