ГоловнаПолітика

Голодомор був спробою розчавити дух українського народу, це не вдалося, - Трюдо

Канада й далі підтримуватиме Україну в її спробах захистити свій суверенітет.

Голодомор був спробою розчавити дух українського народу, це не вдалося, - Трюдо

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо висловив солідарність з українцями в Канаді та світі у вшануванні пам'яті жертв Голодомору, повідомляється на його офіційному сайті.

"Голодомор був навмисною спробою - частиною систематичного геноциду - розчавити дух та ідентичність українського народу. Це не вдалося. Українці вижили, і після десятиліть радянської влади Україна здобула свою незалежність 1991 року. Десятиліттями звірства Голодомору в значній мірі були відомі тільки жертвам і тим, хто його організував. Ми повинні переконатися, що спогади про тих, хто постраждав під час Голодомору, живуть, і таких жахів більше ніколи не станеться", - заявив Трюдо.

Він запевнив, що Канада й далі підтримуватиме Україну в її спробах захистити свій суверенітет. 

"Ми підтверджуємо нашу підтримку уряду України в захисті її територіальної цілісності й поточних реформ, спрямованих на побудову більш безпечного, процвітаючого майбутнього для українських громадян", - зазначив політик.

Нагадаємо, Канада стала першою країною, яка визнала Голодомор актом геноциду українців ще  2008 року. З того часу в парламенті країни регулярно відбуваються офіційні заходи до роковин тих жахливих подій.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram