ГоловнаПолітика

У БПП заявили, що законопроект про наклеп - це особиста ініціатива деяких нардепів

"Фракція не збиралася і цей законопроект не обговорювала".

У БПП заявили, що законопроект про наклеп - це особиста ініціатива деяких нардепів
Фото: Макс Левин

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов заявив, що пропозиція деяких народних депутатів про кримінальну відповідальність за наклеп є їхньою особистою ініціативою і не є позицією фракції.

Про це повідомляють на сайті БПП.

За його словами, фракція не обговорювала законопроект №9306 про введення кримінальної відповідальності за наклеп у ЗМІ.

"Пропозиція деяких нардепів про кримінальну відповідальність за наклеп є їхньою особистою ініціативою і не є позицією фракції. Фракція не збиралася і цей законопроект не обговорювала, але все і так очевидно: "БПП Солідарність" поважає свободу слова, і навіть у тих випадках, коли нею користуються необережно", - заявив Герасимов.

Нагадаємо, 20 листопада троє депутатів з БПП зареєстрували у Верховній Раді законопроект про криміналізацію наклепу. Вони пропонують ввести в Кримінальний кодекс статтю 151-2 "Наклеп", згідно з якою за "умисне поширення свідомо недостовірних відомостей, які ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її ділову репутацію" можна буде отримати до трьох років в'язниці.

Один з авторів законопроекту, Микола Паламарчук, вважає, що цей закон навряд буде прийнято. Він також розповів, що вніс законопроект у Раду, тому що "на нього особисто вилили кучу необґрунтованого наклепу". Йдеться про розслідування вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. У цій справі було заарештовано колишнього помічника Паламарчука.

Попередню спробу криміналізувати наклеп робила Партія регіонів 16 січня 2014 року. Причому тоді покарання, передбачене законом авторства Вадима Колесніченка та Володимира Олійника, було м'якшим. 28 січня 2014 року закон скасували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram