ГоловнаПолітика

Кабмін виставить оцінки топ-чиновникам

Під перевірку потрапили держсекретарі і керівники центральних органів влади.

Кабмін виставить оцінки топ-чиновникам
Фото: http://versia.ru

Кабінет Міністрів у середу запустив процедуру оцінки результативності роботи чиновників категорії "А".

Про це повідомив у фейсбуці міністр Кабміну Олександр Саєнко.

"Ми дали старт оцінці топ-службовців, яка відбудеться вперше і пройде вже наступного місяця. Держслужбовці категорії "А" - це державний секретар КМУ і його заступники, державні секретарі міністерств, керівники ЦОВВ (центральних органів виконавчої влади) та їхні заступники. Це важливий елемент реформи системи державного управління, оскільки дозволяє змістити фокус з процесу на результат. Важливо, не як довго ти просидів за столом чи скільки нарад провів, а якого суспільно важливого результату досягнув", - прокоментував він рішення уряду.

Він нагадав, що у квітні уряд затвердив ключові показники їхньої ефективності на 2018 рік.

Голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко на брифінгу зі свого боку сказав, що оцінки будуть виставлятися в грудні.

"Повинні бути підготовлені звіти чиновників, потім відбудеться співбесіда з профільним міністром, який виставить свою оцінку. Остаточне рішення буде приймати Кабінет Міністрів в грудні, орієнтовно 12 грудня, коли кожен високий чиновник отримає свій результат. Аналогічна історія з керівниками центральних органів виконавчої влади", - сказав він.

За словами Ващенка, чиновники можуть отримати одну з трьох оцінок - "відмінно", "добре" чи "погано".

Якщо чиновник отримав негативну оцінку, протягом трьох місяців він повинен пройти повторне оцінювання, і в разі провалу чиновника буде звільнено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram