ГоловнаПолітика

Денісова закликала обміняти екіпаж "Норд" на рибалок з судна "ЯМК-0041"

П'ятьох українців з "ЯМК-0041" два місяці примусово утримують у Криму.

Денісова закликала обміняти екіпаж "Норд" на рибалок з судна "ЯМК-0041"
Фото: Прямий

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова запропонувала президенту Петрові Порошенку розглянути можливість обміну членів екіпажу риболовецького судна "Норд" (затримано українськими прикордонниками 25 березня) на членів екіпажу риболовецького судна "ЯМК-0041" (затримано російськими прикордонниками 4 травня).

У своєму зверненні до президента Денісова повідомила, що минулого тижня до неї звернулися сім'ї членів екіпажу риболовецького судна "ЯМК-0041". Сім'ї затриманих рибалок попросили допомогти повернути моряків на материкову частину України.

На судні "ЯМК-0041" перебували п'ять громадян України. Їх уже два місяці примусово утримують на території анексованого Росією Криму.

"Капітана утримують у Сімферопольському СІЗО, а інші члени екіпажу мають статус свідків і не можуть покинути територію півострова Крим через вилучення паспортів громадянина України для виїзду за кордон. При цьому, відповідно до наявних в мене відомостей, стан здоров'я моряків украй незадовільний. На зазначених осіб здійснюється психологічний тиск і залякування з боку Федеральної служби безпеки РФ", - заявила Денісова.

Нагадаємо, що Україна також пропонує Росії забрати 36 громадян РФ в обмін на українських політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram