ГоловнаПолітика

Засідання суду над Януковичем у четвер не відбулося через неявку свідків захисту

Суд планував заслухати Азарова, Клюєва, Захарченка та інших екс-чиновників.

Засідання суду над Януковичем у четвер не відбулося через неявку свідків захисту
Фото: criminal-advocat.com/

Оболонський районний суд Києва переніс на 22 червня розгляд справи колишнього президента Віктора Януковича, звинуваченого в державній зраді, в зв'язку з відсутністю свідків захисту.

Про це повідомив головуючий у колегії суддя Владислав Дев'ятко.

"Не з'явилися свідки Азаров Микола Янович, Клюєв Андрій Петрович, Захарченко Віталій Юрійович, Якименко Олександр Григорович, Лебедєв Павло Валентинович, Кобзар Костянтин Миколайович, Бернадський Сергій Володимирович і Ярощук Аркадій Миколайович", - перерахував він.

Інформації про поважність неявки свідків захист Януковича суду не надав.

"З огляду на те, що на цей момент ви вкотре не забезпечили свідків захисту, перерва на завтра, на 10 годину", - сказав він. Дев'ятко підкреслив, що суд не має наміру збільшувати кількість свідків захисту, яких планують допитати, і що дебати пройдуть 30 липня.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк повідомив суду, що Азаров хоче дати свідчення, але поки що з ним ведуть переговори про конкретну дату, Бернадський дасть свідчення в п'ятницю, 22 червня, а Кобзар - на одному з наступних засідань.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва має намір завершити розгляд справи колишнього президента Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді, наприкінці липня.

Януковичу інкримінують те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив держзраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів держвласності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Колишнього президента звинувачують у зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК).

Януковича судять заочно в зв'язку з тим, що він переховується від правосуддя на території Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram