ГоловнаПолітика

Комітет Ради планує сьогодні розглянути ключові правки до законопроекту про Антикорупційний суд

"Плануємо відпрацювати загальну концепцію правок, щоб завтра вийти на голосування за закон в цілому".

Комітет Ради планує сьогодні розглянути ключові правки до законопроекту про Антикорупційний суд
Фото: Анна Стешенко

Комітет Верховної Ради з питань правосуддя планує сьогодні поставити крапку в ключових правках до законопроекту про Антикорупційний суд.

Про це в коментарі LB.ua розповів член Комітету ВР з питань правосуддя і народний депутат фракції "Народний Фронт" Ігор Лапін.

"Сьогодні буде засідання нашого комітету, де ми плануємо відпрацювати загальну концепцію правок до законопроекту про антикорупційний суд, щоб завтра вийти на голосування за закон у цілому. Якщо сьогодні засідання комітету з тих чи інших причин не відбудеться, можливо, через відсутність кворуму, то в кожнім разі завтра перед засіданням парламенту ми зберемося і приймемо рішення", - сказав він.

Лапін підтвердив, що на цей момент так і не узгоджені ключові поправки до законопроекту.

"Це стосується правок щодо створення ради міжнародних експертів і права вето на призначення суддів цією радою. Так і не узгоджена формула представництва в раді представників ВККС і міжнародних експертів. Тому ці позиції будемо обговорювати", - додав він.

Засідання профільного комітету заплановано сьогодні на 14:15.

Нагадаємо, 23 травня Рада розглянула 236 із 1925 правок до законопроекту про Антикорупційний суд. Прийняття законопроекту є критично важливим для отримання п'ятого траншу кредиту МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram