ГоловнаПолітика

Прем'єр Литви: Ми повинні і далі допомагати Україні летальною зброєю

Скверняліс закликав підтримувати мирних жителів, постраждалих від військових дій.

Прем'єр Литви: Ми повинні і далі допомагати Україні летальною зброєю
Саулюс Сквернялис
Фото: пресс-служба президента

Прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс вважає, що Україні необхідно далі надавати летальну зброю для оборонних цілей.

Про це він заявив протягом Київського форуму безпеки.

"Ми повинні і далі допомагати Україні летальною зброєю. Не для того, щоб показати, що ми хочемо заохочувати війну. Ні. Ми хочемо оборонятися, тому що летальна зброя означає, що ми можемо зберегти життя військових. Підкреслюю - це не заохочення військових дій, це можливість зберегти життя цивільних і військових", - сказав Скверняліс.

Він також зазначив, що партнерам України необхідно всіляко підтримувати мирних жителів, постраждалих від військових дій на Донбасі, шляхом надання їм гуманітарної допомоги.

"Я хочу закликати всіх наших друзів інвестувати в таку допомогу, перш за все, для жителів цього регіону, щоб вони зрозуміли, що про них не забули, і ми можемо допомогти відновити школи, дитсадки, інфраструктуру", - додав прем'єр.

Нагадаємо, в середу, 11 квітня, Скверняліс побував у прифронтовій Авдіївці, де відвідав амбулаторію, відремонтовану за кошти Литви, і відкрив дитячий ігровий майданчик, обладнаний на кошти литовських добровольців. Він також подарував обладнання для посилення телевізійного сигналу на окуповану територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram