ГоловнаПолітика

Військова прокуратура закрила провадження щодо фабрикації підозр на Гречковського

Справу закрили після допиту Суса.

Військова прокуратура закрила провадження щодо фабрикації підозр на Гречковського
Фото: Макс Требухов

Військова прокуратура закрила провадження щодо фабрикації працівниками ГПУ та СБУ справи проти члена Вищої ради правосуддя Павла Гречковського. Про це повідомив його адвокат Євген Солодко у Facebook.

"Усього два робочі дні треба було Головній військовій прокуратурі для того, щоб закрити кримінальну справу, де група співробітників ГПУ, СБУ і приватні особи звинувачуються в порушенні відразу 6 статей Кримінального кодексу. З 30 березня по 3 квітня встановили, що немає ніякого складу злочину. Потерпілі в цій справі - 6 осіб, в тому числі і Гречковський. Їх об'єднує те, що ця спрацьована група товаришів фабрикувала справи за участю підставних заявників і з реалізацією провокацій", - повідомив Солодко.

За його словами, справу закрили після допиту колишнього слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Дмитра Суса в Шевченківському райсуді Києва.

"Оскільки Сус не вгамовується і знову свідчить проти ГПУ, описуючи схему придбання кримінальних справ, у нього виникають нові неприємності. Окреме, нове кримінальне провадження за свідомо неправдиві показання в суді (ст. 384 Кримінального кодексу). Правдивість свідчень може бути встановлена тільки судом, а ніяк не прокуратурою", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, в лютому минулого року Печерський райсуд Києва зобов'язав ГПУ внести в Єдиний реєстр досудових розслідувань дані про кримінальні правопорушення за ч.2 ст 382, ч.2 ст. 397, ч.1 ст. 374, ч.1 ст.369-2, ч.1 ст. 365, ч.1 ст. 370 Кримінального кодексу, скоєні працівниками ГПУ та СБУ, а також іншими особами з приводу Олега Шкляра (другого підозрюваного у справі Павла Гречковського). В кінцевому підсумку було відрито шість кримінальних проваджень за цими правопорушеннями.

21 вересня 2016 року Генпрокуратура повідомила, що Павло Гречковський намагався отримати як хабар $500 тис. за прийняття судом рішення, вигідного суб'єктові господарювання.

Пізніше адвокат Гречковського Ігор Черезов заявив, що його підзахисному повідомлено про підозру в замаху на шахрайство, а не в одержанні неправомірної вигоди.

21 травня минулого року завершено досудове розслідування. Справа розглядається в Шевченківському райсуді Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram