ГоловнаПолітика

Внаслідок теракту в Кабулі загинули 9 українців (оновлено)

У МЗС обіцяють докладну інформацію про трагедію повідомити завтра.

Внаслідок теракту в Кабулі загинули 9 українців (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Внаслідок теракту в столиці Афганістану Кабулі загинули чотирнадцять іноземців  і четверо громадян Афганістану. Поліція повідомила  ВВС,  що серед загиблих 9 українців, німець, грек і громадянин Казахстану. Громадянство ще двох не встановлено.

У прес-службі МЗС України, підтвердили, що в Кабулі загинуло кілька українців. Точну кількість загиблих у відомстві не повідомили.

"Внаслідок учорашнього терористичного нападу на готель у Кабулі загинули громадяни України. Консул України в Таджикистані негайно вилітає в Кабул. Тим часом встановлені контакти з консульськими працівниками акредитованих у Афганістані дипломатичних представництв дружніх до нас держав, які вже зараз надають допомогу", - сказано в повідомленні.

Докладнішу інформацію про трагедію обіцяють повідомити у понеділок, 22 січня.

Раніше повідомлялося, що 11 із 14 загиблих іноземців були співробітниками приватної афганської авіакомпанії Kam Air.

Оновлення. Афганська авіакомпанія Kam Air повідомляє, що були вбиті кілька її співробітників. Доля ще кількох досі невідома.

За даними влади, троє з числа нападників були ліквідовані під час облоги будівлі. Ще десять осіб дістали поранення, зокрема четверо цивільних осіб, передає  Інтерфакс-Україна.

Міністр внутрішніх справ Афганістану у своїй заяві зазначив, що рішення довірити охорону готелю приватній компанії було помилковим.

Водночас афганське видання Tolo News з посиланням на власні джерела повідомляє, що всього загинуло 43 людини, при цьому уточнюючи, що афганські структури безпеки підтверджують лише 29 загиблих, з яких 14 - іноземці.

Крім того, за даними джерела, як мінімум шістьох людей поранено.

Серед убитих - глава департаменту телекомунікацій провінції Фарах Джамалуддін Падшаххіл.

У ході операції до 9:30 за місцевим часом були врятовані 126 чоловік, серед них 41 іноземець.

Раніше повідомлялося, що в захопленому вчора готелі в Кабулі загинув українець.

Нагадаємо, учора ввечері на готель у центрі Кабула напали троє терористів, які стріляли по гостях і персоналу. Антитерористична операція тривала 12 годин, у результаті якої зловмисники були вбиті.    

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram