ГоловнаПолітика

Канадські інструктори підготували понад 5 тис. українських військових

Підготовлено 160 снайперів, а 120 військових пройшли навчання з тактичної медицини.

Канадські інструктори підготували понад 5 тис. українських військових
Фото: president.gov.ua

Канадські військові інструктори, які з 2015 року працюють на заході України, підготували вже понад 5 тис. бійців Збройних Сил України.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час виступу перед українськими, канадськими та американськими військовими на Яворівському полігоні.

"Вишкіл з вами [канадськими військовими] пройшли більш ніж 5 тис. військовослужбовців ЗСУ, підготовлено понад 160 снайперів, а 120 військовослужбовців пройшли навчання з тактичної медицини. Завдяки практичній допомозі наших канадських партнерів ми продовжуємо розвивати і модернізувати потенціал ЗСУ", - цитує Порошенка 112 канал.

Він додав, що військові інструктори з королівського канадського полку разом зі своїми іноземними та українськими колегами готуються почати новий етап підготовки ще одного бойового підрозділу ЗСУ.

Раніше в четвер під час переговорів з генерал-губернатором Канади Жулі Пайєтт у Львові Порошенко подякував за цю допомогу.

"Спасибі Канаді за абсолютно тверду позицію підтримки суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави з перших хвилин російської агресії. Для нас ця підтримка має дуже важливе і особливе значення. Я хотів подякувати канадцям, які не просто висловили цю підтримку, а й координують зусилля в міжнародних організаціях, ввели санкції, підтримують нас в Організації Об'єднаних Націй", - зазначив він.

Голова держави наголосив на важливій ролі Канади у Великій сімці, де цього року ця країна головує. "Ми дякуємо за те, що Канада виступає співавтором всіх резолюцій, які Україна пропонує для чіткої фіксації агресії і програми звільнення від окупантів української землі", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, що в рамках навчальної операції UNIFIER Збройні сили Канади надають допомогу в нарощуванні потенціалу особового складу українських військ на підтримку зусиль України з підтримання суверенітету, безпеки і стабільності. Термін її роботи - до кінця березня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram