ГоловнаПолітика

Адвокат: Янукович перебуває в РФ тимчасово і має намір повернутися в Україну

Захист також стверджує, що екс-президенту надано тимчасовий притулок у РФ.

Адвокат: Янукович перебуває в РФ тимчасово і має намір повернутися в Україну
Фото: tsn.ua

Адвокат Віталій Сердюк заявляє, що його підзахисний - колишній президент Віктор Янукович - має намір повернутися в Україну.

Про це він заявив журналістам під час перерви в Оболонському районному суді, де розглядається справа про держзраду Януковича, повідомляє "Укрінформ".

"Безумовно, він має намір повернутися в Україну. Перебування на території Російської Федерації є тимчасово вимушеним заходом", - сказав Сердюк.

За його словами, Янукович має свідоцтво про надання тимчасового притулку на території Росії "у зв'язку з тим, що на території України відбувається його політичне переслідування".

Сердюк також зазначив, що допити Януковича не проводяться, тому що цього не бажає українська сторона.

"Жоден слідчий з жодної справи не бажає провести його допит", - сказав адвокат.

Щодо допитів за допомогою скайп-зв'язку, Сердюк заявив, що після допиту Януковича в Святошинському суді "всі отримали вказівку не допустити повторного розвитку подій".

Нагадаємо, колишній президент Янукович звинувачується в зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27 , ч. 2 ст. 437 КК). Його судять заочно в зв'язку з тим, що він ховається від правосуддя на території Росії.

10 січня адвокати біглого президента не з'явилися на засідання, пояснивши це зарубіжними відрядженнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram