ГоловнаПолітика

У депутата Київради від "Батьківщини" провели обшук у справі про "податкові майданчики"

У Олександра Березнікова шукали документи щодо роботи "програмних підприємств". 

У депутата Київради від "Батьківщини" провели обшук у справі про "податкові майданчики"
Александр Березников
Фото: http://kmr.gov.ua/

Військова прокуратура повідомила, що обшуки в депутата Київради в середу проводилися в рамках розслідування у справі "податкових майданчиків".

Про те, що в депутата Київради від "Батьківщини" Олександра Березнікова проводить обшуки військова прокуратура, повідомила раніше прес-служба партії.

У прокуратурі зазначають, що в середу в Києві та області були проведені слідчі дії в рамках розслідування діяльності так званих "податкових майданчиків" або "програмних підприємств". У ході розслідування проводиться відпрацювання так званих конвертаційно-транзитних центрів, які входили до складу злочинної організації.

"Саме в ході відпрацювання діяльності такого центру, що діяв у межах одного з регіонів країни, пройшли обшуки за місцями можливого зберігання документів, речових доказів та іншого майна, яке використовувалося центром у незаконній діяльності. Один з обшуків відбувся у квартирі депутата Київради. Ця слідча дія ніяк не пов'язана з його депутатською або політичною діяльністю", - повідомляється на сайті Генпрокуратури.

Олександр Березніков з 2002 року і дотепер працює в Департаменті будівництва та житлового забезпечення Київської міської державної адміністрації. На сьогодні обіймає посаду начальника управління будівництва та організації роботи з комунальними підприємствами.

Нагадаємо, у середу СБУ прийшла з обшуком і до голови київської облорганізації "Батьківщини" Костянтина Бондарєва. Речник СБУ Олена Гітлянська повідомила агентству "Інтерфакс-Україна", що слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження за ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство).

"Податкові майданчика" - схема зі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету за президентства Віктора Януковича. Збиток державі від схеми оцінюється на 96 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram