ГоловнаПолітика

Затриманого "беркутівця" Лободу заарештували на місяць

У нього немає права на заставу.

Затриманого "беркутівця" Лободу заарештували на місяць

Печерський районний суд Києва увечері в п'ятницю обрав запобіжний захід Сергію Лободі, спецпризначенцю з першої роти київського "Беркута", якого підозрюють в нападі на Автомайдан 23 січня 2014 року на вул. Щорса та Грушевського.

Про це повідомила адвокат Євгенія Закревська у фейсбуці.

Лобода повинен перебувати під вартою до 18 серпня без права виходу під заставу.

Він перебував у розшуку з лютого 2016 року.

Телеканал 112 наводить коментарі учасників засідання. Адвокат Сергій Волков наполягає, що його підзахисний не порушував закону: "Злочин, який інкримінують Лободі, він не скоював. Людина не винна, він інвалід 3-ї групи, був поранений на Майдані, тривалий час лікувався, має сім'ю, дитину".

Зі свого боку прокурор ГПУ Руслан Ткаченко заявив, що сторона захисту не надала доказів того, що Лобода зараз перебуває на лікуванні. "Сторона захисту надала медичні документи, які були зібрані до його звільнення з органів внутрішніх справ, водночас вона зазначила, що він проходить, можливо, якесь лікування, але документального підтвердження цього не було", - повідомив прокурор.

Нагадаємо, в ніч з 22 на 23 січня 2014 на вулиці Щорса в Києві біля міської лікарні № 7 "беркутівці" затримали активістів "Автомайдану", побили їх і пошкодили їхні автомобілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram