ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києва "Беркут" затримав людей і побив автомобілі (Оновлено)

На Майдані заявляють про сплановану акцію силовиків

У центрі Києва, у Кріпосному провулку, бійці "Беркута" затримали людей і побили автомобілі.

"У Кріпосному "Беркут" забрав людей, підірвав їхній мікроавтобус і поїхав", - повідомляє сторінка Євромайдану у "Твіттері".

Окрім того, співачка Руслана Лижичко зі сцени на Майдані зачитала SMS про побиття: "Б'ють жовтий бус із журналістами біля Будинку офіцерів".

Народний депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець повідомляє про двох затриманих.

"На повороті на Кріпосний провулок "Беркут" трощить два автомобілі. Б'ють людей. Вони в автобусі без номерів. Один з автобусів має №1604, другий - 1806, джип міліцейський - 1583... "Беркутівці" розтрощили три автомобілі. Кинули гранату. Захопили двох людина, третю людину побили, яку Оробець повезла до лікаря", - написав він на своїй сторінці у "Фейсбуці" .

Фото: https://www.facebook.com/lesyaorobets

ОНОВЛЕННЯ. Після цих повідомлень на сцену Майдану почали виходити свідки події і розповідати, як бійці "Беркута" витягали силою людей з машини і забирали. Зокрема, одна жінка розповіла, що їй удалося уникнути побиття тільки тому, що вона жінка - "Беркут" наказав не бити; ще один чоловік розповів, що "беркутівці" силою зупинили таксі, яким він їхав, біля Маріїнського парку, а інший заявив про 9 розбитих автомобілів. Свідки виходили на сцену, затуляючи обличчя шаликами, побоюючись, що правоохоронці упізнають їх.

Деталі інциденту згодом повідомила на своїй сторінці у "Фейсбуці" нардеп від "Батьківщини " Леся Оробець.

"Беркутівці" викрали ще чотирьох людей - водіїв Автомайдану. Єдиного очевидця - п'ятого водія - побитого - я завезла на Майдан, у медпункт. Ледве встигли, поки не нагрянула ще зграя "беркутівців" (за його словами, "беркутівці" витягнули і били всіх, заляпали газом, а в машини кинули гранати. Судячи з документів (кредитки), що залишилися в машині - одну людину можуть звати Юлія Волкова", - зазначила вона.

За словами Оробець, більше деталей знає Автомайдан, який зараз розшукує викрадених водіїв.

"Єдине, що нам точно відомо - їх запхали у ВАЗик без номерів. Кому хоч щось відомо - дайте знати", - додала депутат.

Фото: https://www.facebook.com/lesyaorobets

Фото: https://www.facebook.com/lesyaorobets

Фото: https://www.facebook.com/lesyaorobets

Фото: https://www.facebook.com/lesyaorobets

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram