ГоловнаПолітика

Україна подала апеляцію на рішення щодо "кредиту Януковича"

Слухання призначено на січень 2018 року.

Україна подала апеляцію на рішення щодо "кредиту Януковича"
Фото: trud-ost.ru

Міністерство фінансів від імені держави Україна в п'ятницю подало в англійський Апеляційний суд необхідні документи для ініціювання апеляційного оскарження рішення Високого суду Лондона щодо позову РФ до України стосовно єврооблігацій на $3 млрд.

"Україна впевнена в аргументах апеляції і у виграші в Апеляційному суді в відповідний термін. Слухання апеляції попередньо призначено на другу половину січня 2018 року", - сказано в повідомленні на сайті Мінфіну.

Нагадаємо, Високий суд Лондона 29 березня ухвалив рішення розглядати позов Росії до України у справі про євробонди на $3 млрд в прискореному режимі, як просила РФ. Міністерство фінансів Росії повідомило, що суд зобов'язав Україну погасити єврооблігації і виплатити відсотки.

Після цього Мінфін України повідомив, що Високий Суд Лондона дозволив Україні подати апеляцію і призупинив своє рішення про виплату Росії боргу.

Україна винна Росії $3 млрд зі спірних облігацій, які були випущені в кінці 2013 року як частина допомоги режиму Віктора Януковича в обмін на відмову від Асоціації з Євросоюзом. Президент РФ Володимир Путін обіцяв Януковичу $15 млрд, але через Євромайдан видав тільки $3 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram