ГоловнаПолітика

У "Самопомочі" сподіваються на вирішення сміттєвого скандалу до понеділка

Голодуючий Тарас Пастух вважає, що Львів шантажують.

У "Самопомочі" сподіваються на вирішення сміттєвого скандалу до понеділка
Фото: facebook/samopomich

Проблеми, пов'язані з неможливістю вивозити сміття зі Львова, можуть бути вирішені до понеділка.

Про це сказав нардеп від "Самопомочі" Тарас Пастух у коментарі LB.ua.

"Думаю, що так може статися, адже температура дискусії на сьогодні дуже висока. Можливо, це станеться до понеділка", - сказав Пастух.

Водночас нардеп заявив, що центральна влада шантажує Львівську міськраду.

"Учорашня заява Зубка та Синютки про те, що "дайте нам комунальне підприємство і 300 млн і ми знайдемо куди вивезти сміття", розставила всі крапки над "i". Поки вивозити не почали, це все тільки на словах. Поки що заява не зрушилася з місця, крім появи своєрідного ультиматуму, але я переконаний, що ЛМР готова йти на будь-яку співпрацю, щоб вирішити проблеми львів'ян. Якщо впирається в гроші, нехай беруть і вивозять", - сказав Пастух.

Нардеп не бачить юридичних шляхів реалізації пропозицій Зубка та Синютки та вважає пропозицію шантажем.

"Йде шантаж, вони закинули якусь фразу, а її реалізацію мені важко уявити з юридичного погляду. Тому що, за законом, не можна делегувати повноваження міської ради обласній адміністрації. Може обласна рада делегувати обласній адміністрації. Тож, як вони це бачать, я не знаю. У будь-якому випадку переконаний, що там повинні бути прописані чіткі домовленості. Щоб не просто, що адміністрація забирає гроші з місцевого бюджету і управління над комунальними підприємствами. Нам потрібно бути впевненими, що через два місяці ситуація не повториться. Повинні бути укладені угоди з полігонами на рік, на два", - наголосив Пастух.

Нагадаємо, голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк голодує вже п'ятий день біля Адміністрації президента. У понеділок він оголосив голодування, вимагаючи, щоб центральна влада допомогла вирішити сміттєву проблему у Львові. На його думку, президент і прем'єр блокують вивезення сміття зі Львова на полігони в області. У вівторок уранці до нього приєдналася віце-спікер Оксана Сироїд і нардеп Тарас Пастух.

Олег Березюк сказав, що почувається втомленим. З АП до нардепів досі ніхто не виходив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram