ГоловнаПолітика

Підлеглого Філатова, який попався на хабарі, суд відправив під домашній арешт

Сторона звинувачення вимагала призначити Каховському цілодобовий домашній арешт, побоюючись, що він може вплинути на результати досудового слідства.

Жовтневий районний суд Дніпра обрав запобіжний захід міському чиновнику, начальнику управління торгівлі міськради Олександру Каховському, якого підозрюють у веденні корупційної діяльності. Йому присудили домашній арешт.

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на дніпровський сайт Dnipronews.

Це підтвердив на своїй сторінці в мережі Facebook дніпровський громадський активіст Андрій Тропін.

Сторона звинувачення вимагала призначити чиновнику запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, відзначаючи, що він може вплинути на результати досудового слідства.

Адвокат Каховського наполягала на невинності свого підзахисного і його непричетності до скоєння злочину. Вона зазначила, що фіктивні договори про проведення аукціону на оренду місць на набережній Дніпра, які виступають ланкою в корупційній схемі, не мають стосунку до Каховського. До того ж адвокат акцентувала на тому, що немає прямих доказів незаконного надходження коштів на рахунки КП "Благоустрій", керівником якого є Каховський.

Раніше Depo.Дніпро повідомило про те, що під будівлею Жовтневого районного суду, куди повинні були доставити затриманого начальника управління торгівлі міськради, чергують представники "Муніципальної поліції", яку не так давно за розпорядженням мера Дніпра Бориса Філатова очолив екс-керівник дніпропетровського "Беркута" Андрій Ткаченко.

Журналісти опублікували також відео спілкування з представниками Муніципальної поліції, які чергували під стінами суду.

Як повідомлялося, увечері 20 червня у Дніпрі затримали начальника управління торгівлі міськради Олександра Каховського. Чиновника підозрюють в отриманні хабара.

Олександру Каховському, який тривалий час очолював комунальне підприємство "Управління з організації контролю благоустрою об'єктів сфери відпочинку, споживчого ринку та захисту інтелектуальної власності", в Дніпрі часто дорікали у вибірковому знесенні яток, пояснюючи це особистими відносинами з їх власниками і переділом ринку на користь структур, близьких до керівництва міста. Зокрема, дніпровський політичний експерт Андрій Золотарьов стверджував, що конфлікти між міською владою і малими підприємцями - власниками/орендарями МАФів (кіосків) в Дніпрі, стали результатом переділу ринку вуличної торгівлі членами команди Філатова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram