ГоловнаПолітика

Сьогодні на Сицилії стартує дводенний саміт G7

У порядку денному - боротьба з тероризмом, вихід Британії з ЄС, міграційна криза, а також питання економіки.

Сьогодні на Сицилії стартує дводенний саміт G7
Фото: EPA/UPG

У п'ятницю, 26 травня, в італійському місті Таорміна на Сицилії стартує дводенний саміт лідерів країн "Великої сімки".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У саміті візьмуть участь канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент США Дональд Трамп, лідер Франції Еммануель Макрон, японський прем'єр Сіндзо Абе, голова британського уряду Тереза Мей і прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні.

У порядку денному - такі теми, як боротьба з тероризмом, вихід Британії з ЄС і міграційна криза. Крім того, особливу увагу буде приділено протидії радикальним угрупованням по всьому світу, особливо у зв'язку з терористичною атакою в Манчестері.

За словами виконавчого директора американської організації Jubilee USA Еріка Лекомпта, лідери G7 обговорять "економіку, питання, що стосуються навколишнього середовища, соціальні проблеми і зменшення соціальної нерівності".

"Нерівність і побоювання фінансової кризи продовжують бути важливим порядком денним на таких зустрічах. Ми сподіваємося побачити прогрес у сфері боротьби з корупцією та вжиття заходів, спрямованих на прозорість (економічних угод - ред.)", - зазначив він.

Напередодні саміту в Таорміні вжили жорстких заходів для посилення безпеки. Військовим, журналістам, членам делегацій і навіть місцевим жителям видали розрізнювальні різнокольорові значки. Місцева влада також задіяла додаткові сили поліції і посилила патрулювання вулиць. У кількох частинах міста встановлено металодетектори і камери відеоспостереження.

Нагадаємо, напередодні саміту президент Петро Порошенко розмовляв з лідерами G7, обговоривши з ними питання продовження санкцій проти Російської Федерації.

24 травня під час зустрічі з президентом Італії Серхіо Матареллою і прем'єр-міністром Паоло Джентілоні президент США Дональд Трамп заявив про відповідальність Росії за ситуацію в Криму і на Донбасі і збереження відповідних санкцій проти РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram