ГоловнаПолітика

У ГПУ відкинули можливість допиту Януковича на території Росії

Підозрюваний Янукович повинен бути в суді і відповідати перед українським судом.

У ГПУ відкинули можливість допиту Януковича на території Росії
Фото: EPA/UPG

Українські правоохоронці не братимуть участі в допиті екс-президента України Віктора Януковича на території Російської Федерації.

Про це заявив прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко, повідомляє "112 Україна".

"Підозрюваний Янукович повинен бути в суді і відповідати перед українським судом. Тільки так. Ніяких допитів у присутності представників ГПУ не буде", - заявив він.

Прокурор зазначив, що підозра на Януковича переходить до органів попереднього розслідування і суду за межами України, на територію РФ.

"Він підозрюваний, відповідно до постанови слідчого судді його має бути затримано і доставлено до суду. РФ заявляє, що вона готова допитати підозрюваного Януковича. Вона повинна не заявляти про це, а робити вже чотири місяці тому. Якщо готова, нехай виконує запит", - сказав Кравченко.

Прокурор пояснив, що на території РФ він або слідчий, який здійснює досудове розслідування, не мають права допитувати В. Януковича.

"Це можуть робити тільки правоохоронні органи РФ, а ми можемо тільки бути присутнім під час допиту. Але ви ж розумієте, що український прокурор або слідчий повинен буде затримати підозрюваного Януковича і доставити його в суд?", - зазначив Кравченко.

Раніше повідомлялося, що генпрокуратура РФ готова організувати допит Януковича на території Росії в присутності українських слідчих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram