ГоловнаПолітика

У вищих ешелонах влади є люди, які не зацікавлені в тому, щоб Насіров дав свідчення, - адвокат

Суд про запобіжний захід голові ДФС продовжиться завтра.

У вищих ешелонах влади є люди, які не зацікавлені в тому, щоб Насіров дав свідчення, - адвокат
Фото: Александр Рудоманов

Влада не зацікавлена в тому, щоб відсторонений голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров дав свідчення у справі про "газові махінації". Таку думку висловив адвокат Андрій Федур, пише РБК-Україна.

"Мені складно давати оцінку цим подіям, оскільки я не володію матеріалами справи. Тому можу висловити тільки свою приватну думку, не як адвокат. Той, хто зробив цю ситуацію з Насіровим, точно не є його другом, а радше є його ворогом. Мені це нагадує дуже небезпечну ситуацію, як це було з Фере (Едуард Фере, колишній генерал-лейтенант, свідок у справі Гонґадзе), коли той пролежав кілька років у комі, так і не давши свідчення як свідок", - заявив Федур.

Адвокат упевнений, що українська влада не зацікавлена в тому, щоб Насіров дав свої свідчення у справі, в якій він проходить підозрюваним.

"Я вважаю, що родичі Насірова мають робити все належне, щоб не було сумнівів щодо його стану здоров'я. У вищих ешелонах влади є люди, які не зацікавлені в тому, щоб Насіров дав свідчення. Це все моя особиста думка", - додав Федур. 

2 березня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали протокол про затримання Насірова. Також його повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що стало причиною тяжких наслідків) Кримінального кодексу. Судове засідання про обрання запобіжного заходу усуненому голові ДФС продовжать завтра, 6 березня 2017 року, в приміщенні Апеляційного суду Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram