ГоловнаПолітика

Захист Насірова затягує розгляд справи, - Холодницький

Холодницький сподівається, що детективами НАБУ буде забезпечена можливість, щоб Насіров не став ховатися від слідства.

Захист Насірова затягує розгляд справи, - Холодницький
Назар Холодницкий
Фото: Сергей Нужненко

Адвокати відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова затягують розгляд справи.

Про це заявив журналістам керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Ніхто не говорив, що буде легко. Ви ж бачите, сторона захисту всіма можливими способами затягує розгляд справи. Посилаються на стан здоров'я, ще на щось. Зараз був відведення судді, потім почнуться відводи прокурорам. Законом передбачено, що через 72 години Насіров підлягає звільненню. Переконаний, що детективами НАБУ буде забезпечена можливість, щоб він не став ховатися від слідства", - сказав Холодницький.

Нагадаємо, детективи НАБУ в ніч на 3 березня повідомили Насірову про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та завдання збитків державі на 2 млрд гривень. Напередодні Насіров зліг в лікарню з нібито інфарктом міокарда.

Керівник НАБУ Артем Ситник попередив голову ДФС про наслідки за симуляцію і зазначив що в газовій справі Онищенка це може бути вже другий випадок симуляції хвороби.

3 березня Кабмін відсторонив Насірова з посади.

4 березня суд почав розгляд справи Насірова, однак її було перенесено на 5 березня. Зараз судове засідання призупинено для передачі справи на розгляд нового судді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram