ГоловнаПолітика

НАБУ вважає, що стан здоров'я Насірова дозволяє брати участь у судових засіданнях

"Зараз життю і здоров'ю голови ДФС загрози немає".

НАБУ вважає, що стан здоров'я Насірова дозволяє брати участь у судових засіданнях
Насиров
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) вважає фізичний стан здоров'я відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова таким, що дозволяє брати участь у судових засіданнях.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби бюро.

"Як відомо, 2 березня під час проведення слідчих дій у рамках розслідування так званої "газової справи" голови ДФС, якого детективи НАБУ підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило збитки державі у розмірі понад 2 млрд гривень, було знайдено на території клінічної лікарні "Феофанія" . Оскільки поведінка підозрюваного дала підставу вважати, що він може ухилятися від слідства, складено протокол про його затримання. Тоді через скарги на поганий стан здоров'я затриманого не було переміщено в установу тимчасового утримання", - повідомляє НАБУ.

3 березня слідчі також не змогли перемістити голову ДФС, оскільки лікарі "Феофанії", посилаючись на важкий стан пацієнта, не надавали виписку.

4 березня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури доручив детективам бюро забезпечити здійснення додаткового медичного обстеження Насірова. З цією метою підозрюваного транспортовано в інший спеціалізований медичний заклад - Інститут кардіології ім. Стражеска.

"Документи про стан здоров'я з лікарні "Феофанія" були предметом запиту, але протиправно не надавалися слідчим НАБУ і лікарям інституту ім. Стражеска до вечора 4 березня", - заявляють в НАБУ.

Попередні висновки обстеження голови ДФС комісією лікарів були отримані перед судовим засіданням. "У висновку зазначалося, що підозрюваний не має гострих кардіопатологій. Доповнений висновок лікарів отримано вже після оголошення перерви в судовому засіданні і надання медичних документів з клінічної лікарні "Феофанія". У ньому йдеться про те, що при стабілізації артеріального тиску пацієнт може продовжувати лікування в амбулаторних умовах, а на час обстеження невідкладної медичної допомоги не потребував", - відзначають представники бюро.

Вони заявляють, що перешкод для доступу адвокатів до голови ДФС не чинилося.

У залі суду поруч з підозрюваним перебувають лікарі "швидкої допомоги", яка доставила Насірова з інституту ім. Стражеска в суд.

Увечері 4 березня після оголошення перерви в судовому засіданні затриманого спочатку транспортували в спеціалізований бокс лікарні швидкої медичної допомоги. Однак після спілкування з медиками було прийнято рішення транспортувати його за місцем проведення лікування в клінічну лікарню "Феофанія".

"Зараз життю і здоров'ю голови ДФС загрози немає", - констатує НАБУ.

Наголошується, що всі дії детективів НАБУ і прокурорів САП є обґрунтованими і відповідають чинному законодавству.

4 березня Солом'янський суд переніс обрання запобіжного заходу Насірову на 10:00 5 березня.

О 10:40 суд відновив засідання. Об 11:50 суд оголосив перерву для рішення щодо відведення судді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram