ГоловнаПолітика

Аваков зачекає з відеофіксацією порушень на дорогах

Міністр заявив про "нечувану" кількість скоєних українцями порушень ПДР.

Аваков зачекає з відеофіксацією порушень на дорогах

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що введення автоматичної відеофіксації порушень на дорогах зараз не найактуальніше питання.

"Думаю, що зараз це не найважливіший момент. Хоча б тому, що, згідно з нашими експериментами, з уже встановлених камер кількість порушень така нечувана, що я не впевнений, що український громадянин узагалі розуміє, що його очікує", - сказав міністр в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Міністр поскаржився на дорожнечу проекту.

"Щодо приладів фіксації порушень ПДР. Ви повинні зрозуміти, що це вимагає мільярдних інвестицій. На заході це питання вирішується так: віддається в аутсорсинг, компанія вкладає мільярди, а потім каже: "Ок, 20% ми будемо отримувати від штрафів". Я думаю, що це не дуже нам підходить", - сказав Аваков.

За його словами, МВС має намір проконсультуватися в міжнародних експертів з приводу формату залучення коштів на реалізацію цього проекту.

"Наприклад, я оголошу конкурс за посередництвом Світового банку чи одного з інвестиційних банків "великої трійки", і ми приймемо рішення", - сказав міністр.

Нагадаємо, влітку МВС почало в тестовому режимі автоматичну відеофіксацію порушень на дорогах в Києві та Одесі.

Закон, яким вводиться автоматична фотозйомка і відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, набув чинності ще на початку серпня 2015 року.

Документ передбачає, що адміністративну відповідальність за порушення на дорогах, зафіксовані в автоматичному режимі за допомогою технічних засобів фото- і відеозйомки, несуть юридичні та фізичні особи, на яких зареєстровано транспортний засіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram