ГоловнаПолітика

Біля АП почали встановлювати намети (оновлено)

Порошенка змушують підтримати блокаду Донбасу.

Фото: Макс Требухов

Організатори блокади залізничного сполучення з окупованим Донбасом встановили невеликий намет на перетині вулиць Інститутської і Банкової, де перебуває Адміністрація президента. Планується, що ще один, більший намет підвезуть найближчим часом.

Раніше нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв заявив, що частина учасників мітингу на Майдані, які перемістилися до АП, встановлять там "редут" і залишаться на ніч.

Фото: Макс Требухов

Мета акції - змусити Петра Порошенка підтримати блокаду, а фракцію БПП - підтримати законопроект про заборону торгівлі з "ДНР" та "ЛНР".

Оновлено 19:45. Близько 19:30 поліція знесла встановлений намет, скориставшись тим, що більшість протестувальників пішли за більшим наметом.

Трохи раніше через намети відбулася бійка, коли поліцейські не дали пронести прути металевого каркасу до місця, де планують обладнати наметове містечко. Пролунало кілька вибухів, ймовірно, петард.

За словами кореспондента LB.ua, поліції допомагають невідомі особи в піксельному камуфляжі без розпізнавальних знаків.

За попередньою інформацією, на місці сутичок є потерпілий. Його забрали волонтери Червоного Хреста.

На місці сутичок присутні депутати Семен Семенченко, Єгор Соболєв, лідер "руху ОУН" Микола Коханівський, керівник патрульної поліції Олександр Фацевич.

Нагадаємо, організатори блокади Донбасу в неділю провели мітинг на Майдані Незалежності. Близько 1000 осіб заслухали виступи нардепів Семена Семенченка, Єгора Соболєва, Володимира Парасюка і голови "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського. Потім учасники мітингу вирушили до Адміністрації президента. При цьому вони ненадовго зупинилися біля будівлі "Київенерго" на площі Івана Франка, щоб покидати петарди в нацгвардійців.

Раніше учасники блокади перекрили три залізничні вітки на Донбасі, що призвело до зупинки постачання антрацитового вугілля, на якому працює половина українських ТЕС. У зв'язку з цим в Україні оголошено надзвичайний стан в енергосистемі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram