ГоловнаПолітика

Визначилася фінальна трійка претендентів на посаду голови Нацполіції

Ними стали Бушуєв, Вишневський і Князєв.

Визначилася фінальна трійка претендентів на посаду голови Нацполіції
Фото: Сергей Нужненко

Консультативна комісія визначила фінальну трійку претендентів на посаду голови Національної поліції.

Як повідомляють на сайті Міністерства внутрішніх справ, з 30 січня по 3 лютого комісія провела інтерв'ю з кожним із претендентів.

Усім ставили однакові 18 питань, пов'язані з роботою Національної поліції. Також члени комісії оцінювали за 5-бальною шкалою наявність у кандидатів п'яти компетенцій: цінність і етика, стратегічне мислення, навички управління, управління змінами, лідерство. Підраховували суму балів кандидата від кожного члена комісії та комісії в цілому для всіх компетенцій.

4 лютого комісія обговорила підсумки інтерв'ю і вибрала консенсусом трьох кращих кандидатів із десяти, після чого провела серед них рейтингове голосування. За його результатами комісія рекомендувала міністру внутрішніх справ Костянтина Бушуєва (заступник голови Національної поліції), Андрія Вишневського (директор Центру безкоштовної правової допомоги) і Сергія Князєва (начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції).

Очікується, що міністр проведе індивідуальні зустрічі з кожним із кандидатів, після чого подасть найкращу кандидатуру на розгляд Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, що станом на 13 січня кількість претендентів на посаду перевищувала 60 осіб. Кілька фаворитів конкурсу, в тому числі в.о. голови Нацполіції Вадим Троян і голова київської поліції Андрій Крищенко, відмовилися від боротьби.

26 січня список скоротили до 10 осіб.

Попередній керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе подала у відставку 14 листопада 2016 року. Після цього голова МВС Арсен Аваков доручив виконувати обов'язки керівника Національної поліції її першому заступникові Вадиму Трояну.

Аваков назвав відставку Деканоїдзе плановою. За словами міністра, вона мала відпрацювати рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram