ГоловнаПолітика

Кабмін схвалив законопроект про надання "майданівцям" статусу УБД

Під час акцій протесту було поранено близько тисячі осіб.

Кабмін схвалив законопроект про надання "майданівцям" статусу УБД
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів схвалив законопроект про додатковий соціальний захист учасників Революції гідності, яким запропоновано надати активістам Майдану статус учасників бойових дій.

Про це повідомляє урядовий портал.

Зазначають, що під час акцій протесту з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року одержали тілесні ушкодження (важкі, середньої тяжкості, легкі) близько тисячі осіб. При цьому більшість постраждалих, які не отримали інвалідності, не мають законодавчо визначеного статусу, що унеможливлює отримання ними пільг, передбачених законом.

Окрім того, не врегульовано статус громадян, які стали інвалідами внаслідок поранення чи інших пошкоджень, отриманих від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення антитерористичної операції.

"Щоб забезпечити їм соціальний захист, Мінсоцполітики ініціювало внесення змін до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Урядом ця пропозиція підтримана", - йдеться в повідомленні.

18 січня Кабмін схвалив законопроект про внесення змін у цей законопроект.

"Законопроектом передбачено визначення статусу УБД для "майданівців", які отримали тілесні ушкодження, що не призвели до інвалідності. Також громадяни, які отримали інвалідність внаслідок поранення під час проведення антитерористичної операції, зможуть отримати статус інваліда війни", - йдеться в повідомленні Кабміну.

Нагадаємо, станом на початок 2017 року статус учасника бойових дій отримали 278 тис. осіб. Також позбавлені статусу УБД 11 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram