ГоловнаПолітика

Суд знову повернув Києву 75 га землі на Жуковому острові

На ділянці будував "Межигір'я-2" Юрій Іванющенко.

Суд знову повернув Києву 75 га землі на Жуковому острові
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Господарський суд Києва 15 грудня ухвалив повторне рішення повернути територіальній громаді Києва 75 га землі, яка раніше входила до складу ландшафтного заповідника "Острів Жуків".

Про це повідомив у фейсбуці генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Підтверджена правомірність вимог прокурора, визнані недійсними рішення Київської міської ради, державні акти на землю і відсутність у вказаного кооперативу та наступних набувачів права власності на ці земельні ділянки", - написав він.

У 2007 році Київрада прийняла скандальне рішення про ліквідацію заповідника "Жуків острів", його площу урізали з 1630 га до 196 га. Вилучені таким чином землі успішно роздавалися під забудову.

75 гектарів землі отримав так званий обслуговуючий кооператив "Котміст", і незабаром на них почалося будівництво особняка. За даними журналістських розслідувань, "Межигір'я-2" будував близький соратник Віктора Януковича Юрій Іванющенко (він же Юра Єнакіївський).

У грудні 2015 року Господарський суд Києва вирішив, що земля належить територіальній громаді, але у серпні 2016 року Вищий господарський суд відправив справу на перегляд у першу інстанцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram