ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Очікується голосування стосовно Новинського.

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання.

Депутати, зокрема, розглянуть подання Генеральної прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.

Після цього питання (він стоїть на порядку денному першим) депутати планують розглянути в другому читанні законопроект №5114 про заборону ввезення книг з території держави-агресора і тимчасово окупованої території України антиукраїнського змісту, а також питання, пов'язані з прийняттям державного бюджету на 2017 рік.

Серед них законопроект №5142 про спецконфіскації, який дозволяє стягнення до державного бюджету активів громадян, придбаних на необґрунтовані доходи, в розмірі від 1 тис. мінімальних зарплат (на цей момент - 1,6 млн гривень).

Також парламент має намір розглянути проект постанови №5418 про обрання до складу конкурсної комісії з відбору кандидатів у члени Національного агентства щодо запобігання корупції завідувача кафедри конституційного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олега Марцеляка.

Далі на порядку денному блок питань щодо транспорту, зокрема в першому читанні заплановано розгляд законопроектів №4046а про державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації та №2475 про внутрішній водний транспорт.

Крім того, депутати планують приділити час питанням аграрної політики, зокрема розглянути в другому читанні законопроект №4355 про передачу повноважень щодо розпорядження землями державної власності за межами населених пунктів місцевим радам, а також №2028а про зміну правил переходу права користування земельною ділянкою у разі придбання права власності на розташовані на ньому житлові будинки і споруди.

Останнім на порядку стоїть законопроект №4370-1 (друге читання), який вносить зміни в закон про держслужбу, що стосуються голів місцевих державних адміністрацій.

Нагадаємо, раніше регламентний комітет Ради передав Парубію подання стосовно Новинського, щоб парламент сам визначився з його депутатським імунітетом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram