ГоловнаПолітика

Регламентний комітет повернеться до справи Новинського 6 грудня

Павло Пинзеник незадоволений відповідями Юрія Луценка.

Регламентний комітет повернеться до справи Новинського 6 грудня
Павел Пинзеник
Фото: nfront.org.ua

Комітет Верховної Ради з питань регламенту 6 грудня продовжить розглядати подання про скасування недоторканності депутата Вадима Новинського.

Про це "Українські новини" повідомив перший заступник голови комітету Павло Пинзеник.

За його словами, відповіді Генпрокуратури на запитання членів комітету надійшли в апарат Ради ввечері 29 листопада. Пинзеник, однак, залишився ними незадоволений.

"Ми отримали додаткові роз'яснення від Генеральної прокуратури, вони не містять відповідей на ті запитання, які ми ставили. Точніше, вони містять відповіді лише частково", - сказав він.

За словами Пинзеника, Генпрокуратура вважає, що всі необхідні роз'яснення відомство надало під час попереднього засідання комітету.

Депутат планує скликати засідання комітету 6 грудня, щоб на ньому визначитися щодо достатності наданих матеріалів. На засідання запросять генерального прокурора Юрія Луценка і депутата Новинського.

Нагадаємо, 16 листопада регламентний комітет Верховної Ради вирішив не виносити вердикт за поданням, поки генпрокурор не надасть відповіді на запитання, які виникли в депутатів. Напередодні Юрій Луценко направив відповіді ГПУ в Раду.

Рішення регламентного комітету обов'язкове для винесення питання на голосування в залі Верховної Ради.

Новинський є одним із підозрюваних у незаконному тиску на Українську православну церкву з метою усунення з посади покійного митрополита Володимира. Зокрема, йому закидають співучасть у позбавленні волі особистого помічника Володимира - Олександра Драбинка (ч.2 ст.146 та ч.1 ст.365 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram