ГоловнаПолітика

Потерпілий у справі Новинського не збирається покидати Україну (оновлено)

У митрополита Олександра Драбинка заплановано багато поїздок, але він повернеться.

Потерпілий у справі Новинського не збирається покидати Україну (оновлено)
Александр Драбинко
Фото: orthodoxy.org.ua

Митрополит Української православної церкви (Московський патріархат) Олександр (Драбинко) не збирається залишати Україну, заявив він в коментарі LB.ua.

"Найближчим часом у мене дійсно заплановано кілька поїздок, проте це ніяк не пов'язано з інформацією ЗМІ про те, що я нібито маю намір покинути країну", - сказав Драбинко.

Раніше Українські Новини з посиланням на ухвалу Печерського районного суду Києва від 15 листопада повідомили, що Драбинко збирається виїхати за кордон через загрозу життю.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на ухвалу Печерського районного суду Києва від 15 листопада.

Згідно з нею, до суду надійшло клопотання Генеральної прокуратури про допит під час досудового розслідування потерпілого Драбинка.

"04.11.2016 року в Генеральну прокуратуру України надійшло клопотання представника потерпілого адвоката Сидоренка Д. І. про допит потерпілого в судовому засіданні в порядку ст. 255 Кримінально-процесуального кодексу через існування небезпеки для життя і здоров'я потерпілого і в зв'язку із запланованою тривалою поїздкою останнього за межі України", - йдеться в тексті судового рішення.

Слідчий суддя задовольнив клопотання і дозволив провести допит Драбинка 17 листопада під час закритого судового засідання.

Нагадаємо, Генпрокуратура подала до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з депутата Вадима Новинського.

Нардеп є одним з підозрюваних в незаконному тиску на Українську православну церкву з метою усунення з посади покійного митрополита Володимира. Зокрема, йому закидають позбавлення волі особистого помічника Володимира - Олександра Драбинка (ч.2 ст.146 та ч.1 ст.365 Кримінального кодексу)

Інші підозрювані у справі - екс-президент Віктор Янукович, колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та екс-начальник Головного управління МВС у Києві Валерій Коряк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram