ГоловнаПолітика

Порошенко закликав комісара ООН у справах біженців приділити увагу проблемам кримських татар у Криму

Президент сподівається, що візит Гранді дозволить йому на власні очі оцінити складність гуманітарної ситуації на Донбасі.

Порошенко закликав комісара ООН у справах біженців приділити увагу проблемам кримських татар у Криму
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з Верховним комісаром Організації Об'єднаних Націй у справах біженців Філіппо Гранді і попросив його приділити особливу увагу проблемам кримських татар в анексованому Росією Криму.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Порошенко звернувся до Гранді з проханням, серед іншого, приділити особливу увагу тим серйозним проблемам, з якими стикаються кримські татари в тимчасово окупованому Росією Криму", - сказано в повідомленні.

Президент подякував Управлінню верховного комісара ООН у справах біженців за міцну підтримку української держави і висловив надію, що візит верховного комісара в Україну дозволить йому на власні очі оцінити всю складність гуманітарної ситуації на Донбасі, за яку несе повну відповідальність Росія.

Порошенко також висловив переконання, що цей візит дозволить значно поглибити взаємодію і співробітництво між Україною та Управлінням верховного комісара ООН у справах біженців.

Верховний комісар ООН у справах біженців відзначив зусилля керівництва України, пов'язані із забезпеченням прав і потреб внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомлялося, за роки окупації в Криму зникли або були вбиті за незгоду з нею вже понад 20 осіб, переважно кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram