ГоловнаПолітика

Порошенко нагородив Яроша орденом Богдана Хмельницького

Яроша нагороджено як учасника антитерористичної операції.

Президент Петро Порошенко нагородив депутата Верховної Ради Дмитра Яроша орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Відповідний указ опубліковано на офіційному сайті президента.

Наголошено, що Яроша нагороджено як учасника антитерористичної операції за особисті мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

"За особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, постановляю: нагородити орденом Богдана Хмельницького III ступеня Андрія Гергерта - учасника АТО, Віктора Кіча - учасника АТО, Владислава Литвина - учасника АТО, Дмитра Яроша - учасника АТО", - йдеться в документі.

Окрім того, орденом "За мужність" III ступеня нагороджено Володимира Васяновича - учасника АТО, Володимира Лашка - сержанта, Андрія Нагорного - учасника АТО, Станіслава Партая - сержанта, Сергія Торбіна - учасника АТО.

Нагадаємо, Дмитро Ярош - лідер громадського руху, а потім і партії "Правий сектор", брав активну участь в обороні Майдану взимку 2014 року. Згодом брав участь в антитерористичній операції на Донбасі, де отримав поранення. У жовтні обраний до Верховної Ради на позачергових виборах.

У листопаді 2015 року Яроша фактично усунули від керівництва "Правим сектором" прихильники повалення Президента Петра Порошенка і захоплення влади. У відповідь він відмовився бути "весільним генералом" і пішов з посади голови "ПС".

У лютому 2016 року Ярош повідомив, що створює новий суспільно-політичний рух "Дія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram