ГоловнаПолітика

Суд у Грозному додав Клиху місяць до двадцяти років ув'язнення

Українця звинуватили в образі прокурора.

Суд у Грозному додав Клиху місяць до двадцяти років ув'язнення
Станислав Клых
Фото: fakty.ua

Заводський районний суд Грозного 21 жовтня визнав українця Станіслава Клиха винним в образі прокурора і засудив його до 240 годин обов'язкових робіт, замінивши це покарання на один місяць позбавлення волі.

Про це повідомляє Кавказький вузол.

Суд визнав, що Клих "діяв навмисно", а його вина підтверджується показаннями свідків і потерпілого. Сам Клих категорично відмовився визнати свою провину.

За версією сторони обвинувачення, під час судового процесу в Клиха склалося неприязне ставлення до держобвинувача Саламбека Юнусова, і 20 лютого підсудний під час розгляду питання про продовження строку тримання під вартою публічно образив Юнусова "в формі, що суперечить моральним нормам, непристойними висловлюваннями. Фраза включала грубу, лайливу, вульгарну лексику".

Як повідомлялося 18 жовтня, Клих відмовився від адвоката і попросив у захисники Стаса Михайлова.

Адвокат Клиха Дубровіна вважає, її підзахисний зробив це "в силу психічного розладу". Вона звернула увагу суду на те, що "на стадії попереднього слідства до Станіслава Клиха застосовувалися тортури і психотропні препарати".

Нагадаємо, 26 жовтня Верховний суд Росії визнав законним вирок українцям Миколі Карпюку та Станіславу Клиху, засудженим на 22,5 і 20 років позбавлення волі у справі про участь в бойових діях проти федеральних військ у першу чеченську кампанію.

У зв'язку з цим у правозахисній організації Amnesty International заявили, що засуджені в Росії Микола Карпюк та Станіслав Клих стали жертвами пародії на правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram